Vinprovningar i Stockholm och andra städer

Finns det något bättre sätta att umgås än att dela god mat och dryck med andra? Och vilken dryck är världens med älskade och berömda av de alla? Vin förstås! Så vad är inte bättre än att ge som present eller för att dela med sig av en upplevelse tillsammans med goda vänner som en spännande och riktig smakrik vinprovning? 

Så om du letar efter goda vinprovningar i Stockholm att ge som present så finns en hel del att välja mellan. Om du tvekar för att du eller den du vill bjuda på redan har gått en provning, så är det värt att tänka på det en gång till. För du får aldrig tråkigt med viner. Det finns så många olika länder och olika typer av viner att pröva, viner från Frankrike, Spanien, Italien, Portugal, Australien, Sydafrika, USA, Kanada och en massa mindre vinproducerande länder. Och så alla olika druvor och kombinationer orkar man ju knappt tala om. Franska Bordeaux och Sydafrikas ”nationaldruva” Pinotage tillhör mina egna absoluta favoriter. Och aldrig kan man få nog av spännande och roliga vinkunskaper.

Men allt det där tillhör ju ”de vanliga” provningarna. Det finns ju också så många olika typer av provningar. Vill du lära dig allt om hur man kombinerar vin och ost? Vad ska man då egentligen ha för vin till en starkt lagrad hårdost eller till en blåmögelost som St Agur? Och hur gör man egentligen om man vill servera en stor, varierad ostbricka efter huvudrätten? 

Vad annars är gott att kombinera med vin? Choklad förstås! Under en provning med vin och choklad får du avnjuta världens två godaste sorters afrodisiakum samtidigt. Under en sån provning brukar man kunna få pröva flera olika sorters choklad i kombination med både ett glas vitt och rött och kanske även ett dessert- eller portvin. Det blir minsann en fröjd för den vin- och/eller sötsaksälskande gommen och en spännande resa i all slags fascinerande choklad- och vinkunskap. Och om du har tröttnat på chokladen och vill testa en annan mer udda kombination så kan man ju alltid ge sig på en provning med vin och lakrits istället. Det låter spännande för mina egna smaklökar även om jag inte är en lika stor lakrits fan som många andra svenska. Men för den lakritsberoende vinfantasten torde det vara en klockren present och höjdarupplevelse.

Det finns så mycket man kan ge till vingillande vänner eller göra tillsammans, som att göra en historisk resa i vinets namn genom de svenska århundrandena. Eller så kan man ju bjuda vänner och ha en exklusiv vinprovning hemma. Det finns ju faktiskt en hel värld av viner, så varför inte låta dig själv och goda vänner få fortsätta att avnjuta det bästa av det allra bästa?

Tagged: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *