Tips om ölprovningar borta och hemma

Här är några tips om hur du kan avnjuta öl, både ute och hemma och i olika former.

Ölprovning med en expert!

Hos Upplevelse.com kan man njuta av en god, smaklökskittlande ölprovning i Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala med flera städer. Just nu erbjuds ölprovningar i hela 9 städer och man kan välja mellan 9 olika ölskolor.

Under en ölprovning får du veta en massa spännande fakta om öl, som om hur ölet uppstod, dess gamla historia, hur man avnjutit öl genom historien, roliga och intressanta fakta om öl idag, anekdoter och berättelser. Berättandet varvas mellan provning av olika ölsorter.

Upplevelse.com erbjuder provningar med olika inriktningar. Du kan välja mellan ölskolorna: Mer om öl, Tyskt, Brittiskt, Belgiskt, Veteöl, Porter & Stout, svensk öl, Ekologisk öl eller Julöl. ”Svenskt öl” och ”Julöl” är perfekt som present till öl-älskande vänner från andra länder. 

Ölprovning hemma!

Varför ska man ha en ölprovning i hemmet? För att man kan samla många  vänner tillsammans och kanske även såna som inte är omedelbara öl-älskare, men lära dom att uppskatta öl. Det blir en fin present för den som älskar öl och allt du behöver är att köpa in gott öl och gärna en bok som berättar Under en ölprovning lär man sig främst att känna igen olika ölsorter och kända märken. Så man kan börja lära känna öl även i hemmet. Här har du en del tips om hur du kan gå tillväga!

Böcker för ölprovaren

Bra present för den som gillar öl och för den som gillar att hålla i ölprovningar är en bra bok. I Världens öl för du lära känna fler än 800 bryggerier världen runt. Boken förklarar bryggprocesser, ölens historia, och hur man på bästa sätt avnjuter en öl. Världens öl går på djupet i de stora ölnationernas historia, med fokus på deras lokala stil och på de bryggerier som gjort dem berömda. Dryckesexperten Örjan Westerlunds 101 öl du måste dricka innan du dör blir ett perfekt komplement till Världens öl eftersom den inte bara beskriver öl från hela världen, från stora och små tillverkare men också har tyngdpunkten på små tillverkare och svenska bryggerier. Här hittar du med andra ord öl som du själv kan få tag på till en ölprovning.

Ölspel som en del av ölprovningen

En annan bra present till den som är intresserad av öl och goda drycker är Ett Ölspel : 400 underhållande frågor och svar om öl. Spelet är perfekt att kombinera med en ölprovning. Använd spelet som det är eller plocka ut spännande frågor och svar att underhålla proverna med.
”Frågesport i olika svårighetsgrader. Simplaste varianten går ut på att med tärning slå en av sex olika kategorier. (…) Man kan också spela med att satsa poäng och få dubbelt om man svarar rätt, man kan duellera, byta kort eller dela på frågorna.”
Betyg: 4 - Gelfe dagblad, 28 november 2013

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *