Julklappar

Gör julklappsöppningen till en minnesvärd upplevelse

Handen på hjärtat – hur många av de julklappar som du ger bort eller får av familjen och vännerna faktiskt kommer till nytta och ger genuint glädje? Har du varit med om att man byter julklappar med varandra bara för att man ska, måste och bör? Och så fort klappöppningen är över säljer man de flesta julklapparna på nätet? Varför inte göra slag i saken och ge bort något som verkligen uppskattas och blir en minnesvärd upplevelse.

Hela familjen sitter samlad i en mysig varm stuga uppe i bergen. Det snöar utanför och det blåser hårda vindar. Landskapet är täckt av glittrande vitt snö. När snöflingorna inte dansar med varandra i den kalla luften, täcker de marken och träden som ett vitt diamanttäcke. Förutom den susande vinden är det tyst. Bara om man lyssnar väldigt noga hör man ett oidentifierbart dämpat ljud någonstans långt, långt borta – kan det vara tomten som är på väg till familjen tro?

Barnen är förväntansfulla

Inne i stugan doftar det nybakade kanelbullar. Det är juligt och mysigt. Barnen sitter vid den sprakande brasan, dricker varm choklad och läser julsagor. Då och då sneglar de mot julgranen som står så fint pyntad med färgglada girlanger, julgransdekorationer och blinkande ljusslinga.

Barnen väntar förväntansfullt på att tomten ska komma med julklapparna. Det nästan pirrar av välbehag i deras magar. Ibland avbryts det kittlande pirret med en svag känsla av oro – tänk om tomten inte får med sig det som står med på önskelistan? Men barnen viftar bort oron rätt snabbt. De hoppas in i det sista på att tomten hittar rätt julklapp till rätt barn. Så de räknar timmarna och inväntar årets höjdpunkt. Den som kommer efter Kalle Anka.

Låt inte dåliga julklappar förstöra den bästa julstämningen

De vuxna stökar i köket och dukar bordet, snart ska jullunchen intas. Även om de inte riktigt vill erkänna, så pirrar det också i deras magar. Men pirret beror snarare på en oro, än på välbehag. Somliga av de är oroliga för att de sista minuten klapparna som inhandlades i stress och hets är ett stort och misslyckat felköp. Andra vet att de alltid får samma julklapp år ut och år in. Samma oanvändbara slips som göms längst ner i garderoben eller lågprisstrumporna som håller för en tvätt.

Känner du igen scenariot? De flesta vuxna är nog rörande överens om att vuxnas julklappar ger mer ångest än nöje. Både sådana som man ger och tar emot. Denna galna, materiella hysteri har nått sin gräns tycker många. Men det finns en lösning på problemet: Gör din familj en tjänst och låt de slippa de dåliga julklapparna som förstör den bästa julstämningen.

 

Oförglömliga julklappar som du inte skäms för

Önskar du istället att julklappsöppningen blir en trevlig upplevelse som ger trevliga upplevelser – även för er vuxna? Visa omtanke och ge familjen och vännerna upplevelser i julklapp – en julklapp som de aldrig kommer att glömma och som du aldrig behöver skämmas för.

Det finns många upplägg och kategorier av upplevelser. Varför inte bjuda föräldrarna på en mat- och vinprovning där de får lära sig hemligheterna bakom varför vissa viner passar till olika maträtter? Eller bjuda syskonen på en snabbtur med två supersportbilar där adrenalinet garanterat rusar i kroppen medan de trampar gasen i botten i en Lamborghini OCH en Ferrari? Frun eller maken bjuder du på en romantisk ridweekend där ni båda får rida islandshästar och njuta av livet på en herrgård med gourmet mat och lyxigt boende.

Gissa om julklapparna blir uppskattade!

Lockar fram glädjen hos alla

Det finns mycket att välja på i upplevelseväg, bara fantasin sätter gränserna. Du bokar alla dina upplevelser smidigt på nätet och slipper delta i shoppinghysterin. När bokningen av upplevelser är klar skickas ett värdebevis till dig eller direkt till mottagaren.

Det är ingen myt att upplevelsepresenter lockar fram glädjen hos alla.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *